The Pyhäjärvi-juoksu

Tänään oli taas jo lähes legendaarisen maineen saavuttanut Pyhäjärvi-juoksu. Asiaa tuntemattomille kerrottakoon, että Pyhäjärvi on toinen T...

Tänään oli taas jo lähes legendaarisen maineen saavuttanut Pyhäjärvi-juoksu. Asiaa tuntemattomille kerrottakoon, että Pyhäjärvi on toinen Tampereen isoista järvistä ja sen rantoja myötäilevällä, n. 27km pituisella matakalla ehtii nähdä Mansen parhaat palat. Kierroksen voi suorittaa myös pyöräillen, mutta nimensä mukaisesti tässä meidän Pyhäjärvi-juoksussa eteneminen pitää suorittaa jalan, nelivetoa saa käyttää, mutta vasta viimeisessä nousussa. Pyhäjärvi-kierroksen virallinen lähtöpaikka on Pyynikin näkötorni, jonka kahvilasta saa Suomen parhaimmat munkit. Mutta mikäli kierroksesta aikoo selvitä kunnialla, kannattaa munkin himojaan hillitä ja nauttia sellainen vasta kierroksen päätteeksi.  

Pyhäjärvi-juoksu on joka kerralla yhtä jännittävä, jopa niin, että suuri yleisö on alkanut vaatia sille live-seurantaa. Kenellä kulkee tänään, kuka ei malta pysyä PK-sykkeillä, kuka katkeaa ennen soutukeskusta ja kuka sukeltaa Hatanpäällä pusikkoon...

Tämänkertaisella kierroksella Kaitsu "The Koutsi" oli poikkeuksellisesti huoltohommissa, koska sillä oli krap… ylimenokausi. Oli mukava nähdä Koutsia reitin varrella, yleensä sillä on niin kauhea vauhtia päällä, että hyvä jos lähdössä ehtii vilauksen nähdä lenkkarin pohjista. Meidän virallinen huoltopäällikkö on Koutsin vaimo Tuuli, joka on niin hienosti hoitanut hommaa jo monta vuotta, että ansaitsee erityiskiitokset.

Marraskuinen Pyhjärvi kotipihasta katsottuna.

Oma juoksu oli rennohkoa perustekemistä ja alkaa taas muistuttaa juoksua hölköttelyn sijaan. Koko viikon on ollut nousujohteinen treenivire, joten osasin odottaa hyvää päivää. Tosin on tässä viikon aikana ollut sen verta urheilullista puuhastelua, että reisisissä tuntui lievää kankeutta.


Juoksuun on löytynyt uutta tatsia erilaisten keskivartalo- ja lajivoimatreenien kautta. Tuo keskivartalojumppa on semmoinen, että siitä ei passaa lintsata. Kun kestävä korsetti on tarpeen juoksun lisäksi muissakin lajeissa. Joten nyt kun illalla tuijoittaa Tanssii tähtien kanssa, niin muutaman valssin verran kylkipitoja. Ja jos kotoa löytyy voimapyörä, niin sillä voi pyöritellä mainoskatkojen ajan.

You Might Also Like

0 kommenttia