Millainen on hyvä treeni?

Omalla kohdalla 90% treeneistä on mukavia, vaikka niissä mentäisiinkin mukavuusalueen ulkopuolelle, lopuista 10% suurin osa on ainoastaan m...

Omalla kohdalla 90% treeneistä on mukavia, vaikka niissä mentäisiinkin mukavuusalueen ulkopuolelle, lopuista 10% suurin osa on ainoastaan motivationaalisesti haasteellisia ja ehkä vaivainen 1% saa vakaasti harkitsemaan lajin vaihtoa.

85% treeneistä vauhdit ja muut määreet on kohdillaan, 6% meni överiksi tai jäi tavoitteista, 6% joutuu tekemään ajateltua kevyemmin ja 3% menee totaalisen mönkään. Nuo 3% harmittaakin sitten yleensä useamman päivän jälkeenpäin.


Yleensä treenit menee putkeenHyvä treeni ei välttämättä vaadi, että on se kaikista levännein ja energisin päivä, vaan hyvä treeni saattaa yllättää nimenomaan niinä väsyneinä päivinä. Keskimäärin mun mielestä treenaaminen on siis älyttömän hienoa ja kotiasiatkin on kunnossa, vai miten se sanonta nyt menikään. Tässä joitain poimintoja kuluneen viikon hyvistä treeneistä:


  • Uinnissa 40*50m 1 minuutin lähdöillä. Rouva innostui sen verran, ettei olisi malttanut pitää taukoja ollenkaan ja taidettiin useamman kerran ottaa varaslähtö. Vauhdit pysyi hyvinä loppuun saakka ja mikä parasta, vauhtia pystyi säätelemään. Aiemmin mulla on pidemmissä uintisarjoissa ollut vaan yksi vauhti ja se on ollut: selviydy, hakkaa vettä ja kiroile hiljaa pään sisällä.
  • Pyörällä eilen lauantaina ensin ulkona maantiellä vajaat 4 tuntia ajoa. Vaikka jäätävän kylmä pohjoistuuli puhalsi (kevät, onko se jotain syötävää?), niin oli vaan jotenkin älyttömän siistiä. Lopuksi tulin vielä sisälle ajamaan trainerillä tehokkaamman pätkän, jossa apinoin yhtä taannoin jostain lehdestä lukemaani kovempaa treeniä. Treeni näytti paperilla (hieman) käytäntöä helpommalta, mutta periksihän ei tietenkään anneta, kun johonkin on ryhdytty. Fiilikset oli luokkaa; joko tämä tekee kunnolle huippuhyvää tai sitten en palaudu tästä ikinä.
  • Näköjään taisin sentään toipua yllä mainitusta pyörätreenistä, sillä tänään tuli tehtyä selvästi viikon paras juoksutreeni. Sellaiset vauhdit, jotka vielä nelisen vuotta sitten oli "täysiä", menivät nyt täydenmatkan juoksun tavoitesykkeiden tuntumassa.
Ei taida olla tältä päivältä tämä juoksukuva.

You Might Also Like

0 kommenttia