Mitä tänään syötäisiin?

Kylmä ilmat ja kohtuullisen tiukat treeniviikot näyttävät vaativan, että leipäläven suuntaan käy jatkuva ja mielellään raskas liikenne. Men...

Kylmä ilmat ja kohtuullisen tiukat treeniviikot näyttävät vaativan, että leipäläven suuntaan käy jatkuva ja mielellään raskas liikenne. Meneillään on ihmiskoe, jossa lisäsin parin viimeisen viikon aikana saadun energian määrää lähes 50%. Mukaan on eksynyt (hui kauhistus) myös kaikennäköistä vähemmän terveellistä, kuten suklaata ja minikorvapuusteja. Pelkkiä banaaneja ja pähkinöitä ei vaan jaksa vetää riittävästi. Tällä hetkellä ihmiskokeen tulokset ovat hämmentäviä, toisaalta energiaa riittää kyllä entistä paremmin, mutta toisaalta paino on laskenut ja nälkä vaivaa varsinkin öisin. Eli mitä suurempi on inputti, sitä isommilla kierroksilla näyttäisi aineenvaihdunta hyrisevän. Ehkä mulla on lapamato.

Jätskikupilla taannoin Chicagossa.


Tämän aiheen puitteissa on pakko vähän nurista siitä, kuinka ihmiset ovat tehneet syömisestä nykyään todella vaikeaa. Ja jos minä, ikuinen nirsoilija, kalorinvahtaaja, kasvissyöjä, roskaruoan kammoaja mikä lienee sanon näin, niin silloin on lienee syytä olettaa, että joidenkin ihmisten syöminen hipoo jo omituisuuden rajoja. Aiheesta voisi paasata useamman sivullisen verran, mutta viime aikoina eniten on ärsyttänyt nämä kaiken maailman raaka-se-ja-se-jutut. Eräänkin kerran olen tämmöisenä foodiena innostunut klikkaamaan Snickers-kakun reseptiä ainoastaan pettyäkseni karvaasti kun huomaan, että kakku onkin tehty tyyliin jostain taateleista, pähkinöistä ja kamelin kakasta. En vaan ymmärrä tätä. Miksei tasapainoisesti ja tasapuolisesti voi nauttia niistä terveellisemmistä jutuista, kuten pähkinöistä, hedelmistä ja marjoista sekä silloin tällöin hyvällä omalla tunnolla syödä sen ihka aidon ja oikean Snickersin. Ja jos ruokavalio on tasapainossa, harvemmin tulee mitään pakottavia himoja mihinkään mättöön, raakaan tahi kypsään.


Kaiken huippu oli, kun törmäsin tässä äskettäin raaka-periaatteella valmistettaviin munkkeihin. Siinä vaiheessa meinasi (teollisesti prosessoitu sokeripitoinen) mysli pärskähtää näppäimistölle... Ja pakko vielä mainita nämä kuuluisat banaanipannarit. Ne maistuvat tasan lämpimälle munalle, johon on sekoitettu banaania.

Katti Matikaisen herkku on tonnikala. Valitettavasti tämä herkku on uhanalainen.

You Might Also Like

0 kommenttia