Sen vaimo on triathlonisti

Näin 16-vuotisen yhdessäolon kunniaksi ajattelin vaihteeksi päästää tuon toisen puoliskon ääneen. Mikäs mies sinä oikein olet?  Oon Oss...

Näin 16-vuotisen yhdessäolon kunniaksi ajattelin vaihteeksi päästää tuon toisen puoliskon ääneen.

Mikäs mies sinä oikein olet? Oon Ossi, ton Johannan aviomies, manageri ja lenkkikaveri. Itsekin triathlonisti ja urheilun moniosaaja aikoinaan, lukuisia mitaleita ja mestaruuksia triathlonista, duathlonista, juoksusta ja moukarinheitosta.

Mites tuo vaimo sitten, onko se aina ollut noin kovassa kunnossa? No ei kyllä ole. Silloin kun tavattiin, se julisti monta vuotta vihaavansa juoksua ja urheilua ylipäätään. Ei siitä mitään lenkkiseuraa saanut, kun kauhee jupina ja puuskutus vaan kuului perästä. Tätä nykyä jupinaa kuuluu edelleen, mutta nyt useimmin edeltä päin. Minä silloin aikoinaan erehdyin sanomaan, että täyden matkan triathlonia se ei ainakaan koskaan tuu läpäisemään. Lajista se ei edelleenkään ymmärrä mitään. Taannoin Lanzarotella hallitseva Ironman-matkan maailmanmestari tuli lenkillä vastaan ja tää vaan kyselee, että mikäs sunnuntaipyöräilijä toi oli.

Millaista se on, kun vaimo on triathlonisti? Mietipä onko hienoo, kun nainen haisee koko ajan kloorilta (tai hieltä), sillä on uimalaseista pandat silmillä ja tukka kypärästä lytyssä. Hirveetä valitusta ja kiukuttelua, jos joku testi on mennyt huonosti tai valmentaja kiusannut uintitreeneissä. Ja kauhee määrä kaikkea krääsää kertyy nurkkiin. Fillareitakin varmaan kymmenen. Ja niitä saamarin kisareppuja. Ennen sillä oli kaapit täynnä kenkiä, nyt ne on täynnä Ironman-reppuja. Entäs Finisher-paidat sitten, se kun luulee nykyään, että ne on käypä asu vähän joka tilanteeseen. Kisareissut on kyllä olleet kivoja. Mä istuskelen siellä terassilla juomassa olutta ja huutelen, että mees vähän kovempaa, niin päästään joskus poiskin täältä.

Triathlonin huumaa 20 vuotta sitten.

Ehtiikö se vaimo tehdä kotitöitä sitten ollenkaan? No eipä juuri. Minä ja kissa ollaan nälässä aina, kun sillä on tiukka treenikausi meneillään. Ei toivoakaan, että olisi kotona padat ja kattilat höyryämässä, kun meikäläinen tulee iltaisin kotiin. Ja niitä sen hikisiä lenkkivaatteita lojuu joka paikassa, ei se viitsi edes pesukonetta käynnistää. Meitsi joutuu tekemään kaikki pyörän huoltotoimenpiteet ja pumppaamaan renkaat, kun rouva vaan "palauttelee" sohvalla. (Johannan kommentti: meniköhän se ihan nyt näin kuitenkaan?)

Käyttekös te yhdessä lenkillä ollenkaan? Mahdollisuuksien mukaan. Joskus on kyllä niitäkin päiviä, jolloin on molempien parempi mennä omia reittejään. Mutta jos molemmille sattuu hyvä päivä, niin silloin yhdessä lenkkeily on mukavaa. Pieni kiukuttelu on normaalia. Rouvalla jos verensokeri laskee liiaksi, niin sen huomaa heti valituksen määrästä. Silloin kannattaa survoa enegiageeli sen kurkusta alas, niin johan hiljenee.

Onko teillä mitään muita yhteisiä harrastuksia? Viinikoulussa käytiin, mutta jäätiin luokalle niin monta kertaa, että sitäkin on nyttemin jatkettu harrastusta vaan kotona opiskellen.

Onkos sinulla itselläsi tavoitteita triathlonin suhteen? Tällä hetkellä päätavoite on pysyä niin kovassa kunnossa, että musta on rouvalle vetojuhdaksi. Eiköhän siltä pohjalta sitten voisi kesänä muutamissa kisoissa pyörähtää.

No, kumpi voittaa, jos olette samalla viivalla? Minä tietty! Ei vaineskaan. Riippuu varmaan matkasta. Kyllä tää äijä matkan pidetessä alkaa tummua nopeammin.


Kiitos Ossille haastattelusta. Ja huomatkaa, että juttu on vähän kieli poskessa kirjoitettu. Oikeasti Ossi on maailman paras huoltaja, manageri ja treenikaveri.

Ozziman.

You Might Also Like

0 kommenttia