Kakkua karkuun

Treeniterkkuja toisesta kodistani, eli Kanarian saarilta Gran Canarialta. Ilta-aurinko paistaa parvekkeelle ja kaukaisuudesta kantautuu esp...

Treeniterkkuja toisesta kodistani, eli Kanarian saarilta Gran Canarialta. Ilta-aurinko paistaa parvekkeelle ja kaukaisuudesta kantautuu espanjalaista musiikkia, elo on siis melkoisen mukavaa. Tapaninpäivänä karattiin tänne viikon mittaiselle yhdistetylle lomalle ja treenileirille, treenilomalle siis. Joulun yhteydessä pitää tietenkin vähän puhua perinteisestä jouluähkystä. Meillä turmioksi eivät koituneet konvehtit tahi kinkku (kinkun sijaan syötiin tofupyöryköitä). Sen sijaan olen näemmä kehittynyt kakkosharrastuksessani eli ruoanlaitossa sen verta taitavaksi, että onnistuin tekemään aivan törky-hyvää suolakaramelli-suklaakakkua. Siinä vaiheessa kun olin kyynärpäitäni myöten rähmällään kuorrutuksessa keskellä kakkulautasta, ajattelin, että lienee parempi pistää vähän etäisyyttä minun ja kakun välille. Pyörä laukkuun ja Tampereelta suora lento Las Palmasiin ja reilun kuuden tunnin päästä oltiinkin jo tutuissa mäkisissä kakunsulatusmaastoissa.

Lämpöä, valoa, värejä

Olo täällä on todellakin kotoisa. Paikallisessa ruokakaupassa luovin kuulemma yhtä sujuvasti kuin lähi-Citymarketissa, niin olivat jo hyllypaikat ulkomuistissa. Ja hyvä näin, sillä viikko on kuitenkin niin lyhyt, että tutut rutiinit mahdollistavat ajan mahdollisimman tehokkaan hyödyntämisen. Kun tässä yritetään samalla myös lomailla, on kiva ettei päivän kaikki tunnit kulu lenkillä tai jotain säätäessä. 

Afrikasta päin puhaltaa lämmintä ilmaa ja sää on vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen lämmin ja lisäksi vielä tuuleton. Eli meitä hellitään nyt ihan huolella. Treenit on olleet rentoa perustekemistä, vielä ei tarvitse pingottaa liikoja. Kahdessa päivässä on ehditty jo ajaa yksi pidempi pyörälenkki, yksi mäkiajo, pari mäkijuoksua ja uimassakin käytiin.

Mikäs tässä

You Might Also Like

0 kommenttia