Tänään on hyvä päivä

Seisoin tässä taannoin sen saksalaisen kaupan kassajonossa. Edelläni jonotti hieman laitapuoleen kallellaan oleva kulkija. Selvästi jo kade...

Seisoin tässä taannoin sen saksalaisen kaupan kassajonossa. Edelläni jonotti hieman laitapuoleen kallellaan oleva kulkija. Selvästi jo kadehdittavassa pienessä nousuhumalassa, vaikka oli vasta lounasaika. Kassahenkilö siinä tsuumaili miekkosen olutostoksia, ilmeisesti arvellen, oikeuttaako humalatila enää moisiin hankintoihin. Kysyi sitten tältä, että minkäslainen päivä tänään on. Miekkosen silmät kirkastui, hän nosti päänsä ylös ja tokaisi (vain lievästi sammaltaen): "Tänään on… Tänään on oikein hyvä päivä". Jotenkin tuo aidosti vilpitön lausahdus on jäänyt mieleen pyörimään ja jaksaa edelleen antaa hyvää tuulta myös niihin ei niin hyviin päiviin.

Mutta tällä viikolla tuntuu olleen vaan niitä oikein hyviä päiviä monestakin eri syystä.

Maanantai: Ensimmäinen ohjelmoitu treenipäivä Lanzaroten leirin jälkeen ja uintia luvassa. Jännittää etukäteen, kun keskimäärin kovien treeniviikkojen jälkeen uinnin kulku on jotain väliltä todella huono - huono. Alkuverrassa meno kuitenkin tuntuu ihmeen kevyeltä ja rennolta. Epäilen silti uivani kovin hiljaa ja vasta puolessa välissä treeniä uskallan kellottaa 50:siä. Katson kelloa varovasti vaan toisella silmällä, ikäänkuin se saisi tuloksen näyttämään vähän armollisemmalta. Kello näyttää 43 sekuntia, mikä on mulle oikein hyvä aika 50m-altaassa ilman pelejä ja rensseleitä.

No se kevät.

Tiistai: Pääsen pitkästä aikaa Anne-hierojan pöydälle. Saan mielenkiintoisia vinkkejä stressin ja kisajännityksen helpottamiseen. Menee kokeiluun.
Myöhään illalla kissalle ilmaantuu kosija. Katselevat toisiaan ikkunan läpi ja mouruavat. Vastaanotto meidän katin puolelta ei ole mitenkään lämmin, ottavat nyrkkeilymatsia vaikka on lasi välissä ja lopulta kosija on pakko käydä hätistämässä matkoihinsa.

Keskiviikko: Käyn heittämässä pyörälenkin tutuissa Pirkkala-Lempäälä maisemissa ja pyöräily tuntuu tosi hyvältä. Juoksen päälle tunnin. Ohjelmassa on vauhtileikittelyä kevyellä ja kovalla vauhdilla. Kun kevyt vauhti on toistuvasti kovempaa kun ohjelman mukainen kova vauhti, alkaa koko touhu melkein naurattaa ja annan itselleni luvan vetää treenin totaalisen överiksi, kun tänään kerran kulkee.
Yöllä kissoilla kuuluu taas olevan säpinää.

Torstai: Ehdin uida 4km uintiohjelman tunnissa ja 20 minuutissa, vaikka ohjelmaan mahtui lähes 1000m tekniikkaharjoituksia. Perään menen puntille, jossa olen päättänyt tehdä melko kevyesti. Innostun kuitenkin vetämään niin kovalla innolla, että (mekaanisesta) jalkaprässistä loppuu painopakka.


Perjantai: Eikös perjantai ole aina hyvä päivä.

Avovesiuintikausi alkaa ihan kohta.

You Might Also Like

0 kommenttia