Tahmalenkkari treenaa

Olipa treenillisesti tahmea alku viime viikolla. Vaikka kuukauden ajan treenasin välillä jopa hölmön paljon, ei suunnittelematon höntyili n...

Olipa treenillisesti tahmea alku viime viikolla. Vaikka kuukauden ajan treenasin välillä jopa hölmön paljon, ei suunnittelematon höntyili näemmä tällä kuntotasolla riitä pitämään parhainta terää yllä. Treenejä tein fiiliksen mukaan ja päivän suunnitelma syntyi lähinnä aamun sääennustetta ja kahvinpurujen muodostelmaa lukemalla. Lisäksi tekeminen oli teholtaan ollut enimmäkseen muotoa mukavaa ulkoilua. Silti fiilis oli sopivan innokas ja levännytkin, joten suurilla odotuksilla lähdin tekemään taas oikean ohjelman mukaista treeniä. Pyörä vielä sujui jotenkin, kun reisissä riitti vetreyttä, mutta juostessa teki mieli pysähtyä katsomaan, oliko Wiggle mahdollisesti toimittanut vialliset lenkkarit. Sillä jotain kummallista tahmaa siellä kengänpohjassa oli. Keväällä helpolta tuntuneet vauhdit olivat nyt täyden työn takana ja jouduin aika paljon nöyrtymään alussa asettamistani (liian kunnianhimoisista) tavoitteista. Paljon ei lohduttanut ohi ajaneen kauppapyöräilijän kommentti ”rapean näköisestä vauhdista”, kun räin ja kiroilin pientareella koettelemuksen päätteeksi. Että on niillä suunnitelmallisilla treeneillä ja harjoittelun rytmillä joku tarkoituksensa, jos kuntoa halutaan nostaa.

Kuva ruohonjuuritasolta.

Viikkoa kohti tekemiseen löytyi vähitellen tutumpi ote ja varsinkin eilisellä pitkällä maastopyörälenkillä oli supermukavaa. Metsän suojassa ei kesäkuinen, arktinen tuulikaan haitannut. Maastopyörän ehdottomana etuna on myös monipuoliset reittimahdollisuudet. Eilen koluttiin alkuun Pirkkalan metsiä ja maaseututeitä ja lopuksi etsiydytiin vielä hieman urbaanimpaan ympäristöön Pyhäjärvi-kierroksen merkeissä. Hyödynnettiin myös uittotunnelia, joka sylkäisi meidät käteväsi toisen paikallisen vesistön, Näsijärven puolelle. Siitä reippaassa myötäisessä sadepilviä ja liikennevaloja väistellen kotiin lämmittelemään. Suosittelen. Siis maastopyöräilyä, en säähän sopimatonta liian vähäistä vaatetusta tai kikkailua autotien ylityksissä.

Katti Matikainen ja kesäloma.

You Might Also Like

0 kommenttia