Haastetta Turussa

Eilen touhuttiin puolimatkalla Challenge-sarjan kisassa Turkusessa. Allekirjoittaneelle oli viimeksi kyseistä kaupungista tuomisina pettymy...

Eilen touhuttiin puolimatkalla Challenge-sarjan kisassa Turkusessa. Allekirjoittaneelle oli viimeksi kyseistä kaupungista tuomisina pettymys puolimaratonilta. Silti olin melkoisen hyvillä mielin lähdössä taas ylittämään maakunnan rajaa. Viimeksi olin kisannut puolimatkalla joskus varmaan silloin kun pyörät vielä olivat alumiinia ja miehet kisasivat Speedoissa. Lyhyempi kisa tähän väliin toisi mukavaa vaihtelua täydelle matkalle tähtäävään harjoitteluun. Olin kisaamisesta jopa poikkeuksellisen innostunut. Kun keskimäärin olen kilpailua edeltävän viikon aikamoinen mörrimyökky, niin nyt meinasin täpinöissäni alkaa pakkailla kisakamoja jo tiistaina. Tarkoituksena oli tehdä ehjä suoritus päivän tuntemuksia kuunnellen.

Kisamobiili starttasi pihasta yhdessä auringonnousun kanssa. Onneksi heräämiselle oli houkuttimena juuri sopivasti juostu naisten 100m finaali, jossa pääsin seuraamaan idolini, Dafne Schippersin menoa. Kisa-alue sijaitsi aivan Aura-joen rannassa, oli sopivan kompakti ja parkkipaikka löytyi helposti. Jouhevista järjestelyistä pisteet kisaorganisaatiolle. Vaihtoalueella bongasin monta tuttua ja heiluihan siellä pyörien keskellä itse the Koutsikin pipo päässä. Kohtuullisen rennoin mielin kiskoin kumipuvun vetoketjun kiinni ja pudottauduin kristallisen kirkkaaseen (huomanette huumorin) Aurajokeen.

Kisa-aamun hiljaisuutta.
Tässä kohtaa kisaraportissa siirrytään pikakelaukselle uinti- ja pyöräosuuden yli. Syystä että toinen niistä oli täyttä sählinkiä ja toinen taas melkoisen tapahtumaköyhä. Uinti oli osittain minusta ja osittain muista riippuvista syistä surkein ikinä. Pyörä hyvää, helppoa peruspyörittelyä täyden matkan tehoilla ja tuntui menevän ohi yhdessä hujauksessa. Sivuhuomautuksena mainittakoon tehokkaasti toiminut peesivalvonta, jonka ansiosta harva taisi saada ilmaista kyytiä, vaikka porukkaa olikin kolmen kierroksen reitillä paljon. Ja niille, jotka kaipaavat tarinaan huumoria, kerrottakoon, että Virtasen kisavyö numerolappuineen sijaitsee tällä hetkellä nyt sitten jossain Hki-Turku välisellä moottoritiellä. Se, miksi nämä erinäiset sattumukset tuntuvat vainoavan minua, on edelleen mysteeri.

Aurajoen ravinteikas vesi saa kukatkin kasvamaan.
Mutta nyt siihen juoksuun. Se on viime aikoina kulkenut hyvin, mutta treeneissä vauhti on ollut sitä helpolta tuntuvaa, tasaisen tappavaa, oletettua täyden matkan vauhtia. Eivätkä juoksumäärätkään viimeisen pyöräpainotteisin kuukauden aikana ole olleet mitenkään suuria. Silti etukäteen oli varpaansyrjässä vähän semmoista hytinää, että tänään saattaisi vaikka irrota. Lähdin juoksemaan täysin fiiliksen mukaan; semmoista vauhtia, joka ei tuntunut vielä pahalta, muttei nyt liian hyvältäkään. Pikkuinen puristus ja tehokas askel koko ajan. Jalat tuntui uskomattoman keveiltä, keskivartalo pysyi kontrollissa ja pystyin leikkittelemään askelpituudella vastatuulipätkillä ja muutamassa hassussa mäkitöppäreessä. Moikkailin tutuille ja vähän tuntemattomillekin ja otin hörppyjä huoltopisteillä. Koko ajan tuntui, että tarvittaessa olisi löytynyt vielä yksi, ellei kokonainen, niin ainakin puolikas vaihde lisää. Taival tuntui olevan ohi hurjan nopeasti ja vasta maalissa tajusin mitä tuli tehtyä. Paljastettakkoon, että puolimaratonin juokseminen 1.24 -alkuiseen aikaan on jo pitkään ollut yksi semmoinen tavoite mun urheilusuoritusten ”ämpärilistalla” (siis tällä englanninkielisten bucket listillä). Mutta uskoin sen tapahtuvan vasta joskus sitten triathlonista eläköitymisen jälkeen pelkästään juoksuun keskittymällä. Ja siltikin pidin moista suoritusta nippa nappa itselle mahdollisena. Nyt se mokoma pärähti mittariin melkein vahingossa, ilman suurempaa raastoa tai kärsimystä pikkuisen pyörälenkin päälle. Tämän päivän olen ollut fiiliksissä, hölmistynyt ja hämmentynyt, kaikkea yhtäaikaa. Ja tietenkin alkanut myssytellä uutta tavoitetta eläkepäiville. Olisko se sitten puolimaraton aikaan 1.1x...

Kissa sai taas mitalin.

You Might Also Like

0 kommenttia