Triathlonisti ollut kuivilla jo lähes 6 viikkoa

”Tätä on jatkunut jo kohta 6 viikkoa. Vaikeaa on ollut, mutta en ole repsahtanut”, kertoo pirkanmaalainen triathlonisti Johanna Virtanen. ...

”Tätä on jatkunut jo kohta 6 viikkoa. Vaikeaa on ollut, mutta en ole repsahtanut”, kertoo pirkanmaalainen triathlonisti Johanna Virtanen.

Tapaamme Virtasen hänen kotonaan eränä marraskuisena iltana. Tämä pitkänmatkan triathlonisti istuu rennosti sohvalla villasukat jalassa. Ulkona satelee hiljakseen lunta, kissa kehrää jaloissa.

”Onhan tämä ollut outoa aikaa, kotikin tuntuu niin tyhjältä, kun pyykkitelineessä ei roiku treenikamppeita, eikä eteisessä loju lenkkareita”, Virtanen puhelee hiljakseen.

Muutos on iso, kun entisestä heavy-userista on tullut kohtuukäyttäjä ja määrät ovat pudonneet murto-osaan aiemmasta. Pahimmillaan Virtasella saattoi mennä yli 25 annosta viikosta, nykyään määrät ovat pysyneet alle 10:ssä.

“Viikonloput ovat vaikeimpia. Olo tuntuu niin tyhjältä, kun totuttu annos jää puuttumaan. Useampana lauantaina on repsahdus ollut lähellä, mutta onneksi aviomies on ollut tukena, Virtanen sanoo ja silittää kissaa.

Kypäräpäinen Virtanen on tuttu näkö kotiseudullaan.
”Ongelma alkoi jo useita vuosia sitten, kun annosten määrä lisääntyi lähes huomaamatta. Pikkuhiljaa liu'uin yhä syvemmälle ja aloin pyöriä entistä enemmän muiden nistien seurassa. Näin kuinka useita annoksia kovat kaverit vetivät ja siinä samalla myös omat määrät nousivat. Lopulta iso osa viikonlopun tunneista kului ulkona pyöriessä. Kotona pyykkikuorma kasvoi ja jääkaappi tyhjeni.”

Kulunut syksy oli käännekohta Virtaselle. Hän tajusi, että nyt viimein on aika pysähtyä ja vähentää käyttöä. Alku oli vaikeaa ja vierotusoireet iskivät kovina.

”Päätä särki, lihaksia kivisti ja ruokahalu oli kadoksissa. Joinain päivinä tunsin itseni lähes masentuneeksi ja ajattelin, että jos ihan vähän vaan”, Virtanen sanoo ja katsoo kaihoisasti alakertaan Wattbiken suuntaan. ”Mutta pysyin vahvana, ulkoilu ja kuntosalilla käynti auttoivat ja lievittivät pahimpia vieroitusoireita.”

Nyt Virtanen sanoo olotila olevan hyvä. Elimistö tuntuu levänneeltä ja ajatus kirkkaalta. Aikaa on jäänyt kodin remontoimiseen ja kiinnostaviin työprojekteihin.

”Onhan tämä loppujen lopuksi ollut tosi hienoa aikaa. Nyt vasta tajuan, kuinka paljon aikaa ja jaksamista tämä asia vei. Mutta kyllä silti odotan jo tulevia viikkoja”, Virtanen toteaa ja siirtyy samalla eteiseen esittelemään uutuuden karheita lenkkareitaan.

Sillä maanantaina se on viimein edessä, triathlonisti Virtasen offseason on ohi ja treenikausi alkaa.

Lumentulo ei Virtasta säikäyttänyt, vaan hän odottaa jo innolla tulevan kauden alkua.

You Might Also Like

0 kommenttia