Elämäni Ironmanit - luukku 8

Joulu lähenee ja luukut vähenee... Ironman Barcelona, Espanja Espanja on mulle vähän kuin toinen kotimaa. Harvassa paikassa tuntuu ol...

Joulu lähenee ja luukut vähenee...

Ironman Barcelona, Espanja

Espanja on mulle vähän kuin toinen kotimaa. Harvassa paikassa tuntuu olo niin kotoisalta kuin siellä. Barcelonan kisassa olin siis vasta tässä muutama kuukausi sitten, mun kisaraportti aiheesta löytyy täältä.

Ironman Barcelona on vähän harhaanjohtava nimi, sillä oikeasti kisapaikkana on Calellan kylä, vajaan 50km päässä itse Barcelonasta. Paikka on koko ajan lisännyt suosiotaan treenileiripaikkana; sieltä on helppo lähteä pyöräilemään monipuolisille reiteille ja kylässä on myös iso 50m ulkouima-allas. Olin itsekin ollut tuolla kerran aiemmin leireilemässä, joskus vuonna nakki ja vasara, ja tykkäsin kyllä paikasta kovasti.

Kilpailun ajankohta on myöhäinen, Barcelona on Euroopan viimeinen Ironman-sarjan täysmatka. Se, saako Suomessa miten treenattua (ulkona) syyskuun loppupäiviin saakka, on vähän arpapeliä, mutta ainakin tänä vuonna sain hienosti tehtyä kaikki pyörätreenitkin kuivin jaloin ja lämpimin varpain.

Tältä reissulta on tosi vähän hyviä kuvia, joten kuvituksena Marbellaa. Ei pöllömpi paikka sekään.

Joku vaatimaton vene.

Matkustaminen: Varmaan selvää, että Barcelonaan on monipuoliset lentovaihtoehdot. Suoria lentoja on useamapi päivässä, mutta itse tulin takaisin yölennolla Lissabonin kautta ja ihan kätevä vaihtoehto oli sekin.  Barcelonasta pääsee junaillen tai kohtuuhintaisesti taksilla Calellaan. Taksin voi vaikka varata etukäteen. Mutta kannattaa varmistaa, että löytyy yhteinen kieli taksikuskin kanssa sekä varautua siihen, että joutuu itse navigoimaan perille Calellaan.

Calella on suosittu turistikohde ja majoitusvaihtoehtoja on paljon. Mä olin liikkeellä tosi myöhään ja löysin silti tosi hyvän huoneistohotellin aivan kisamestojen tuntumasta.

Auringonlaskun aikaan.

SääAlkusyksystä ei kaiketi mitään ennätyshelteiden vaaraa enää ole, mutta kyllä kisapäiväksi sattunut +25° ja aurinkoa pisti Suomen syksyssä treenanneen triathlonistin vähän sekaisin. Jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa lämpöön mennä totuttelemaan muutamia päiviä ennen kisaa. Käsittääkseni joskus on kisapäivälle osunut melkoisia ukkosmyrskyjä, mutta tänä vuonna semmoista vaaraa ei ollut. Pyöräreitillä mereltä tuuli puhalteli paikoitellen.


Reitti: Uinti on yhtenä kierroksena ja meressä on aivan parasta uida. Vesi on kirkasta ja lämmintä (muttei kuitenkaan märkäpukukieltolämmintä). Navigoinnillisesti reitti on simppeli; rannan suuntaisesti kääntöpaikalle ja takas. Jotain virtauksia siellä kaiketi oli, koska toiseen suuntaan tultaessa vauhti tuntui hidastuvan tolkuttomasti ja käsissä alkoi painaa. Tai sitten meitsiltä vaan loppui jerkku latseista.

Tää kuva on sieltä Calellan rannalta.

Pyöräreitti myötäilee rannikkoa lähes koko ajan ja on nopea. Aeroasennossa saa vetää ja päästellä sen, minkä watit antaa myöden. Mutta kun kaksi kierrosta tehdään ja paljon on väkeä kisassa, niin kyllähän siellä väistämättä kehittyy ruuhkaa ja jonoja. Kannattaa keskittyä omaan tekemiseen ja pysyä poissa pahimmista sumista. Ja vähän varautua siihen, että täysin oman suunnitelman mukaan ei pysty ajamaan, vaan välillä joutuu ajamaan kovempaa ja välillä jättäytymään teho/syketavoitteista.

Juoksureitti on tasainen ja teoriassa todella nopea, vaikka allekirjoittanut siellä hyytyikin. Enimmän osan ajasta riittää katsojia ja katsottavaa, mutta yksi tolkuttoman tylsältä tuntunut pätkä siellä on. Semmoinen vajaan 5km pujahdus jonnekin jättömaalle, joka tuntui vievän pienen ikuisuuden.
Iltaa kohden juoksureitillä taivaltajat vähenivät.

Kisalogistiikka: Kisapaikkana Callella toimii älyttömän hyvin. Kaikki on keskittynyt pienelle alueelle ja järjestelyt on helppo hoitaa jalkaisin, ilman mitään energiaa kuluttavia turhia siirtymisiä.

 OhoEn ole eläissäni ollut kisan jälkeen (tai muutenkaan), niin kipeä kun tuolla. Koko kisaa seuranneen illan ja yön pyörin valtavissa vatsavaivoissa, mikä on todella sääli, kun olin jo pizzapaikankin bongannut valmiiksi ja jääkaapissa oli viiniä.

Tää on sitten taas sieltä Marbellasta.
Tuomio: 5 tähteä. Menee kärkeen mun listassa.

You Might Also Like

0 kommenttia